Α. Σαμαράς: Τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης

Την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα κάνει το καθήκον της, αφού και η Ελλάδα έκανε ήδη το δικό της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του μετά το τέλος της πολύωρης σύσκεψης που είχε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

“Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάναμε”, τόνισε ο κ. Σαμαράς. “Τώρα αρχίζει ο δρόμος για την ανάπτυξη και είναι η σειρά της Ευρώπης να κάνει τη δική της κίνηση”, συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός όρισε σαν στόχο την ανάπτυξη και την ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως “η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού, παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει”.

"Ο στόχος είναι ένας, να μπούμε στην καινούργια σελίδα που λέγεται ανάκαμψη - ανάπτυξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε και πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας, και αυτό είναι το κυριότερο απ' όλα, τα νέα παιδιά στην Ελλάδα”, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτό που τον νοιάζει είναι “τι χρήματα θα πάρει η χώρα, πώς οι τράπεζες θα ποτίσουν την οικονομία με ρευστότητα, πώς το κράτος θα ξεχρεώσει τα χρήματα σε όσους οφείλει και πώς θα σταματήσουν να πέφτουν έξω οι επιχειρήσεις, επειδή το κράτος είναι ανέντιμο”.