ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζουν ξαφνικό θάνατο στον ΟΑΕΔ

Να απαντήσει άμεσα εάν η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν τον "ξαφνικό θάνατο", δηλαδή "την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ" καλεί τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα εγχώριων και γερμανικών ΜΜΕ, ο κ. Στρατούλης προειδοποιεί την κυβέρνηση "να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ".

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, "η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους, για να στηριχθεί η καταρρέουσα λόγω των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών οικονομική βάση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας".

Επίσης, συνεχίζει ο κ. Στρατούλης, "η μεταφορά και η διαχείριση της κοινοτικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων που στηρίζουν τις λεγόμενες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ιδιώτες εξυπηρετούν με προκλητικό τρόπο ιδιοτελείς στόχους μεγάλων κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων".