ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ελάτε να δουλέψουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες

Μικροκομματικό λόγο, καιροσκοπισμό και διπλοπροσωπία καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στους Έλληνες παραγωγούς, τονίζοντας πως στα μεγάλα εθνικά θέματα δε χωράει ο μικροκομματισμός.

“Ελάτε να δουλέψουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες  για το καλό της Ελλάδας”, καλεί το ΠΑΣΟΚ, που επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: “Όσο για τον κ. Τσίπρα, μήπως να θυμηθεί πως μέχρι πριν ενάμιση μήνα ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν; Ο πολιτικαντισμός και η διπλοπροσωπία έχουν όρια”.

Όσο για τους παραλληλισμούς με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη στάση του απέναντι στην Ευρώπη, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: “Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάντα εξαντλούσε τα περιθώρια πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ουδέποτε λειτούργησε ανεύθυνα, δημαγωγικά και διχαστικά, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, της χώρας και της αγροτιάς, όπως κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως είναι θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει έστω και αργά τη μεγάλη προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία - δεν ξεχνούμε ότι μόλις πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρός τους έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ κατά την μεταπολίτευση κατέστρεψε τη χώρα!”.

Σχετικά με την περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, στην ανακοίνωση τονίζεται πως από τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων των αγροτών προκύπτει η ανάγκη:

- Να γίνει άμεσα η καταγραφή των  αδιάθετων ποσοτήτων ροδάκινων.

- Μετά την εξειδίκευση των ευρωπαϊκών μέτρων, αν χρειαστεί να υπάρξουν συμπληρωματικά μέτρα προστασίας των αγροτών από τα συναρμόδια υπουργεία.

- Να προχωρήσουμε άμεσα στην οργάνωση της παραγωγής με αιχμή του δόρατος την ποιότητα μέσα από θεσμικά όργανα, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμών, για την κατάκτηση νέων αγορών ώστε να μην είναι μονοπωλιακά εξαρτώμενη η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων από τη ρωσική αγορά.