Σε θετική δήλωση Γιούνκερ για την Ελλάδα ποντάρει η κυβέρνηση

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ως νέος πρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ζαν Κ. Γιούνκερ. Η κυβέρνηση αναμένει μια θετική δήλωση από τον κ. Γιούνκερ εν όψει και της συνάντηση στο Παρίσι το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο κ. Αβραμόπουλος.

Με μήνυμά του εν όψει της επίσκεψης ο κ. Γιούνκερ προανήγγειλε ότι προτεραιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, ενώ θέλησε να στείλει και "ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης".

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα πρότεινε στον κ. Γιούνκερ ως υποψήφιο επίτροπο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος διεκδικεί -σύμφωνα με πληροφορίες- το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, τομέα που αφορά ιδιαιτέρως την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο.