Πόλεμος δηλώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τον Παναγούλη

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σημερινή δήλωση του βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο οποίος προειδοποίησε όσους υπέγραψαν το μνημόνιο για κατάληξη... όμοια με αυτή του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να διαγράψει το βουλευτή ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κρατά αποστάσεις για τη δήλωση που έγινε σήμερα αφορμή για ανταλλαγή πυρών.

"Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία", δήλωσε αρχικά ο κ. Κεδίκογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του απάντησε ότι "ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ" τα λεγόμενα του Στάθη Παναγούλη.

Ο βουλευτής επισημαίνει, "ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον".

Όσον αφορά στις “υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου" προσθέτει, "ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα".

Ο Σίμος Κεδίκογλου όμως επανήλθε λέγοντας πως “για όσους δεν κατάλαβαν, τα όσα είπε ο κ. Παναγούλης δεν είναι απλά λεκτικές υπερβολές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: Ο φόβος να διαγράψει τον κ. Παναγούλη κάνει τον κ. Τσίπρα να προσθέσει και μια 13η συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που προωθεί εμφύλιο πόλεμο”.