Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Βενιζέλου με βολές κατά Σαμαρά

Σε εμφύλιο μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, του Αργύρη Ντινόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται η αξιολόγηση και οι 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο.

Η Χαριλάου Τρικούπη εγείρει ενστάσεις για τη διαδικασία της αξιολόγησης και αμφισβητεί τη σκοπιμότητα ολοκλήρωσης του προγράμματος απολύσεων, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε, βάλλοντας εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του Αργύρη Ντινόπουλου.

"Η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", ανέφερε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών των δεσμεύσεων περιλαμβάνονται και οι απολύσεις. "Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε συμφωνημένους στόχους σπάσαμε τα μούτρα μας (...) πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ", ανέφερε φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον κ. Βενιζέλο.

"Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να θυμηθεί ή αν δεν το ξέρει, ας ρωτήσει να μάθει, πως όταν τον Σεπτέμβριο του 2011 η τρόικα ζήτησε πρόσθετα μέτρα, ο τότε υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να μπει στη λογική αυτή δίχως νέο συνολικό πρόγραμμα: νέο δάνειο με καλύτερους όρους, "κούρεμα" και αναδιάρθρωση του χρέους", απάντησε, αργά χθες, το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πώς το ΕΕΤΗΔΕ ήταν το ελάχιστο μέτρο με τέτοιο αντάλλαγμα. Ξεκάθαρες βολές εξαπολύονται και προς τον πρωθυπουργό καθώς σημειώνεται πως το 2011 "το κόμμα του κ. Μητσοτάκη περνούσε τη φάση της τζάμπα μαγκιάς και σχεδίαζε Ζάππεια", ενώ ο κ. Μητσοτάκης, για τον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πως επιδιώκει να κρύψει την αποτυχία του και το γεγονός ότι οδηγεί σε αδιέξοδο το μέτρο της αξιολόγησης, χαρακτηρίζεται ως "όψιμος διαπραγματευτής" που δεν πρέπει "να κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ"!

Ταυτόχρονα ο Αργύρης Ντινόπουλος, βρίσκονται ακόμη σε κόντρα για την αξιολόγηση και τις απολύσεις. "Η κυβέρνηση είναι ενιαία και πρέπει ο κάθε υπουργός να ξεφεύγει από τον παράδεισο του δικού του υπουργείου και να βλέπει τον μεγάλο στόχο", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.