Καρφιά Μητσοτάκη για Ντινόπουλο: Να βγει από τον παράδεισό του!

"Δεν μπορώ να ξέρω τι θα προκύψει από τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Η άσκηση του καθήκοντος ελέγχου δεν έχει ταβάνι" σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις 6.500 απολύσεις από το δημόσιο, αποφεύγοντας να δεσμευθεί ότι το νούμερο των 6.500 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 είναι τελικό και δεν θα διευρυνθεί.

"Η διαδικασία αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης του Δημοσίου είναι μία διαρκής διαδικασία" σχολίασε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα έστειλε ,μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση –εντός κυβέρνησης και στην τοπική αυτοδιοίκηση- ότι η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: "Οι απολύσεις του 2013 και του 2014 είναι ανειλημμένη δέσμευση. Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας (...) Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει" ανέφερε με νόημα.

"Η κυβέρνηση είναι ενιαία, και πρέπει ο κάθε υπουργός να ξεφεύγει από τον παράδεισο του δικού του υπουργείου και να βλέπει το μεγάλο στόχο" είπε ακόμη, απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις που θέτει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος για αξιολόγηση και απολύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ υπουργών και όταν αυτές υπάρχουν λύνονται σε ανώτατο επίπεδο. "Και επιστολές στέλνω και το τριψήφιο χρησιμοποιώ" είπε χαρακτηριστικά.