Σε διπλό ταμπλό “παίζει” η ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε διπλό ταμπλό παίζει το πολιτικό της παιχνίδι η Δημοκρατική Αριστερά, διεξάγοντας διάλογο τόσο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και με το ΠΑΣΟΚ για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

Η Αγίου Κωνσταντίνου ουσιαστικά επιχειρεί να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε μπήκε στο μέτωπο για τον αιγιαλό), αλλά και με το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο είναι δεδομένο ότι η τακτική που ακολουθείται από τη Δημοκρατική Αριστερά θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Αυτό έγινε πλήρως κατανοητό και από την επιστολή του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τάχθηκε ευθέως κατά των όποιων συζητήσεων για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Επομένως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δεχθεί η Κουμουνδούρου, ένας συνομιλητής της και πιθανός αυριανός μετεκλογικός σύμμαχος να βρίσκεται παράλληλα σε διαβουλεύσεις για την Κεντροαριστερά.

"Η βάση του διαλόγου και της πολιτικής συνεννόησης είναι ένα πρόγραμμα αριστερής διεξόδου", σημειώνει. Επίσης για τα κεντροαριστερά κόμματα δηλώνει ότι "τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ανέχτηκαν, αποδέχτηκαν ή ακόμα και στήριξαν τη μνημονική πολιτική. Η σύγκλισή τους με τον νεοφιλελευθερισμό αποδείχτηκε στρατηγική" ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, προσκώματα αναμένεται να αντιμετωπίσει η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και στο μέτωπο του διαλόγου για την Κεντροαριστερά, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου που θέτουν ζητήματα για τις επιλογές στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, την οποία το ΠΑΣΟΚ χαράσσει από κοινού με την κυβέρνηση και ακολουθεί.