Α. Γκερέκου: Δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Η μη τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης ήταν ο λόγος που ώθησε την Άντζελα Γκερέκου να καταψηφίσει τα νέα μέτρα, ξεφεύγοντας από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε η ίδια σήμερα.

“Η διαμόρφωση και η σύνθεση των μέτρων αμφισβητεί τις ίδιες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης “, ανέφερε η κ. Γκερέκου, κάνοντας λόγο για “διαπραγμάτευση που ποτέ δεν έγινε”, για “δικαιότερη κατανομή βαρών που ακόμα αναζητείται και για “εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη και όχι τη διευθέτηση απαιτήσεων “.

Όπως ανέφερε, οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν την “πολιτική πυξίδα” της και τη διαφοροποιούν από την “ισοπεδωτική στάση του όχι”.

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, η κ. Γκερέκου ζητά να επιδείξει τόλμη ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία της, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι πρέπει να αναλάβει πιο ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθειά της κυβέρνησης που μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες.