Φυλλορροεί το ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που τις τελευταίες μέρες φυλλορροεί, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να θέτει θέμα ηγεσίας, γεγονός που προκαλεί νέο πονοκέφαλο στον Ευ. Βενιζέλο.

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία έχασε έξι βουλευτές, ενώ σήμερα ακόμη έναν. Πλέον η “δύναμη” του στη Βουλή περιορίζεται στους 26 βουλευτές, ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν 33.

Τα μέτωπα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι πολλά αφού πλέον είναι αντιμέτωπος με κινήσεις κορυφαίων και με ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, ενώ η κριτική για τους χειρισμούς του είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Σήμερα το πρωί με μια επιστολή – βόμβα ο Α. Λοβέρδος ζητάει την έκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και ετοιμάζεται να θέσει θέμα ηγεσίας ζητώντας αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος έπαιρνε στα χέρια του την επιστολή του κ. Λοβέρδου, ο κ. Μ. Ανδρουλάκης, προανήγγειλε την ανεξαρτητοποίηση του από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γ.  Παναγιωτακόπουλος, με γραπτή ανακοίνωση του ζητεί πάλι να αποχωρήσει το κόμμα από την κυβέρνηση.

Το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού μετά την χθεσινή οριακή πλειοψηφία που συγκέντρωσε στην Βουλή το νέο μνημόνιο ήταν το αντικείμενο της πρώτης μετά την ψηφοφορία σύσκεψης του κυβερνητικού επιτελείου αλλά και της άτυπης  τηλεφωνικής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η ΝΔ παρά την ανταρσία και την διαγραφή Κασαπίδη αποδείχθηκε ο ένας και μοναδικός ισχυρός πόλος , αλλά το ΠΑΣΟΚ με έξι αντάρτες και αντίστοιχες διαγραφές και με μια κοινοβουλευτική ομάδα εμφανώς πλέον διασπασμένη, είναι και καταγεγραμμένα ο αδύναμος κρίκος της κυβερνητικής συνοχής.

Χθες όσοι βρέθηκαν εκτός γραμμής στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο 3, διαγράφηκαν άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με επιστολή του στο προεδρείο της βουλής έθεσε εκτός τους Παραστατίδη (Όχι), Κασσή (Όχι), Κουτσούκο (παρών), Γκερέκου (παρούσα), Μπόλαρη (παρών) και Σκανδαλίδη (απών).