Ανεξαρτητοποιείται ο Μίμης Ανδρουλάκης

Την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον Βήμα FΜ ανακοίνωσε επίσης πως δεν θα ψηφίσει τον προυπολογισμό και όπως είπε "δεν μπορώ να είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ".

Μάλιστα άσκησε σφοδρή κριτική τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τη διαπραγμάτευση έφερε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή εικόνα της Βουλής.

Η απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την ψήφιση του Μνημονίου με 153 ψήφους και τις 6 διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία κι ενώ ακολουθεί η τριήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ο κ. Ανδρουλάκης ψήφισε "ναι" στο μνημόνιο.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βιώνει κρίση και αποσυντίθεται και ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται μέρος αυτής της κρίσης, επικρίνοντας κορυφαία στελέχη του Κινήματος τα οποία, όπως είπε, ενώ έκαναν 30 χρόνια υπουργοί, κρύβονται πίσω από τους νέους βουλευτές.

Ο ρόλος που επιλέγει για τον εαυτό του ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτός του καταλύτη, μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπάρξει ανασύσταση του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς.