Στη λίστα Λαγκάρντ η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνεται η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, όπως προέκυψε από την έρευνα που κάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Μάλιστα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, έστειλε επιστολή στη Βουλή με την οποία ενημερώνει την αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών προσώπων, ότι στη λίστα περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ επισυνάπτει και στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει”.

Στις 27 Οκτωβρίου, όταν το περιοδικό HOTDOC είχε αποκαλύψει τα 2.059 των Ελλήνων με καταθέσεις στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, στον αριθμό 919 της λίστας εμφανιζόταν το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας και του ονόματος της συζύγου του, ο κ. Παπαντωνίου είχε βγάλει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία διέψευδε κατηγορηματικά κάθε σχέση της γυναίκας του με καταθέσεις στην Ελβετία και την HSBC.

Παρακαλούμε περιμένετε ...