Στο εκλογοδικείο για το πλαφόν του 3% οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες

Το δρόμο που “έδειξε” ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ακολουθεί το κόμμα “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες” και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεώργιος Χατζημαρκάκης, Μιχαήλ Ατσαλάκης και Εμμανουήλ Παυλάκης, οι οποίοι θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας του πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Ευρωβουλή.

Με ένσταση που κατέθεσαν στο εκλογοδικείο, στρέφονται κατά της ανάδειξης  του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεωργίου Επιτήδειου και του ΚΚΕ Σωτηρίου Ζαριανόπουλου και ζητούν τη μεταρρύθμιση της κατανομής των 21 εδρών στο  Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ένσταση τους, το πλαφόν του 3% είναι αντισυνταγματικό, αφού προσκρούει “στις συνταγματικές αρχές της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος και της αναλογικότητας”.

Την ίδια ώρα, κοινή ένσταση κατέθεσαν στο Εκλογοδικείο η “Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση”, ο “Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός”, το “Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας” και οι  υποψήφιοι ευρωβουλευτές Οδυσσέας Τηλιγάδας και Κωνσταντίνος Γκέκας. Στρέφονται κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, πολιτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών, κ.λπ. και ζητούν, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014, την έκπτωση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την έκπτωση από όλα τα δημόσια αξιώματα  όλων των κυβερνητικών στελεχών, τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων  των εκλεγέντων βουλευτών, την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, την μείωση των βουλευτών στους 200, κ.λπ.