Σκηνές απείρου κάλλους στους διαδρόμους της Βουλής

Στις 6.25, χθες το απόγευμα τα πράγματα στο εντευκτήριο των βουλευτών είναι πολύ χαλαρά.

Τη χαλαρότητα του εντευκτηρίου σπάει εκείνη την ώρα ένας υπάλληλος της Βουλής. Κραδαίνει ένα χαρτί. Μιλάει θυμωμένος στους βουλευτές: “Πάμε σε απεργία”, φωνάζει.

Αναφέρεται στην τροπολογία που έφερε ο υπουργός Οικονομικών. Την ίδια ώρα συνάδελφοί του αρχίζουν να μαζεύονται μπροστά από την κεντρική πόρτα της Ολομέλειας. Η οργή φουντώνει. Εκτυλίσσεται μια διαμαρτυρία πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Οι κραυγές τους ακούγονται σε κάθε γωνιά του κτιρίου.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η εφημερίδα “Τα Νέα” εκείνη την ώρα κάποιος δείχνει με το δάχτυλο τον Φώτη Κουβέλη. Αμέσως τον κυκλώνουν. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όμως δεν κάθεται πολύ να ακούσει τα παράπονά τους. Καταφεύγουν στον Τέρενς Κουίκ, που προσφέρει την αμέριστη προσοχή και νεύει με κατανόηση.

Δημοσιογράφος του Mega αποπειράται να απαθανατίσει την ιδιότυπη αυτή συγκέντρωση στα μαρμάρινα δάπεδα του Κοινοβουλίου. Ενας υπάλληλος αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του και εκρήγνυται: “Αλήτη! Λαμόγιο! Ρουφιάνεεεε”.

Μαζί με άλλους τριάντα συναδέλφους του ορμούν πάνω στον δημοσιογράφο. Τον κυνηγούν στους διαδρόμους. Μετά την καταδίωξη παίρνουν πάλι θέση μάχης, μπροστά στις πόρτες της Ολομέλειας. Οι πιο θερμόαιμοι έχουν ανέβει πάνω στα μαρμάρινα καλύμματα των καλοριφέρ.

“Βγείτε έξω!” φωνάζει μια γυναίκα προς τους βουλευτές. Μπροστά από τη δρύινη πόρτα παρατάσσονται αστυνομικοί.

Οταν επιτέλους τους καθησυχάζει ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα αποσυρθεί η τροπολογία, σπεύδουν όλοι μπροστά στις πλησιέστερες τηλεοπτικές οθόνες για να ακούσουν τι θα πει ο υπουργός Οικονομικών. Στο καφενείο τον ακούν σιωπηλοί. Οταν ο υπουργός ξεστομίζει τη φράση “στάση στον ναό της δημοκρατίας”, από το ακροατήριο υψώνεται μια μούντζα.

Η απόσυρση πάντως της τροπολογίας ουδόλως ηρέμησε τους υπαλλήλους της Βουλής. Οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές δεν γλιτώνουν από τα πυρά τους. “Μας στοχοποιήσατε στην κοινωνία. Γιατί δεν λέτε ότι από πέρυσι είμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο;” είναι η μόνιμη επωδός στα περισσότερα χείλη.

Οταν επιτέλους ηρεμούν τα πνεύματα, το Κοινοβούλιο επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Διάλειμμα τέλος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...