Δικαίωση Καμμένου στη δικαστική διαμάχη με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στο... σίριαλ της κόντρας μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Κερδισμένος αυτή τη φορά ήταν -όπως λέει και σε ανακοίνωση του κόμματος του- ο  Πάνος Καμμένος, αφού  το δικαστήριο τον δικαίωσε καταδικάζοντας τον Άδωνη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμόν 2270/2014 απόφασή του, υποχρεώνει τον Άδωνη Γεωργιάδη να καταβάλει στον Πάνο Καμμένο το ποσό των 35.000 ευρώ μετά των τόκων, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Παράλληλα, του απαγορεύει να αναφέρεται στο πρόσωπο του κ. Καμμένου  χρησιμοποιώντας “ψευδείς, συκοφαντικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς”. Σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης ο Άδωνις Γεωργιάδης θα υποχρεώνεται να του καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ. Μάλιστα,  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για "δεύτερη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον κ. Καμμένο έναντι του κ. Γεωργιάδη".

Η αντιπαράθεση αφορά σε δύο δημόσιες τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ.

Η πρώτη στις 31 Ιανουαρίου 2013, όταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή, είπε: “Όσο για τον αρχηγό σας, που πήγε στο δικαστήριο και ζητούσε γονυπετώς συγνώμη από τον Αντρίκο Παπανδρέου, δεν είχατε να πείτε ούτε μία κουβέντα. Να μάθει λοιπόν ο κόσμος ότι ο Πάνος Καμμένος στα πρακτικά της δίκης που έχουν δημοσιευτεί πήγε στο δικαστήριο και ζητούσε συγνώμη τονίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψή του. Τέτοιοι είστε, καλοί για συνομωσίες, μηδέν για πολιτική”. Το δικαστήριο αναφέρει πως σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο κ. Καμμένος δε ζήτησε συγνώμη από τον κ.Πανανδρεου, αλλά είπε "πως δεν είχε πρόθεση καταφρονήσεως του προσώπου του τελευταίου".  

Η δεύτερη αναφορά του πρώην υπουργού Υγείας για τον πρόεδρο των ΑΝ. ΕΛ. καταγράφηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2013 σε εκπομπή του MEGA. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Επί υφυπουργού Καμμένου υπάρχει και ισχύει η επίταξη στους ναυτεργάτες και πηγαίνει ο Καμμένος στο λιμάνι και τους λέει: η επίταξη είναι χουντικό μέτρο”. Το δικαστήριο δέχτηκε πως το μέτρο της επίταξης δεν ίσχυε, ούτε ίσχυσε επί υφυπουργίας Καμμένου “κάτι που γνώριζε ο εναγόμενος ως -τότε- υπουργός Ναυτιλίας".