Α. Τσίπρας: Ακούμε τον επικήδειο μιας κυβέρνησης

Σε προσωπική επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξελίχθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τα νέα μέτρα.

"Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε, έχετε να ανεβείτε σε αυτό το βήμα από τις προγραμματικές σας δηλώσεις", ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, που είχε μόλις ολοκληρώσει την ομιλία του. "Είναι σαν να ακούμε τον επικήδειο μιας κυβέρνησης που κάνει τα εντελώς διαφορετικά από αυτά που εξήγγειλε", συνέχισε.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα φέρει και νέα μέτρα μέχρι τον Φεβρουάριο αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, ενώ απέκρουσε τις κατηγορίες για προστασία προνομιούχων ομάδων, αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να περάσει το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σχολίασε ότι "κανείς εκ των βουλευτών, εκτός από τους υπουργούς, δε θα έχει διαβάσει τι ακριβώς ψηφίζει", ενώ έκανε λόγο και για αντισυνταγματικότητα, επικαλούμενος το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την απόφαση του Αρείου Πάγου.

"Δεν έχει μόνο η Ελλάδα ανάγκη την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη την Ελλάδα", τόνισε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο πακέτο μέτρων, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι αυτός είναι ο πρώτος που αναπαράγει την κινδυνολογία για επιστροφή στη δραχμή.

Συνεχιζοντας στον ίδιο τόνο, απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά λέγοντας: "Πώς γίνεται όλη η Ευρώπη να βλέπει ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει και μόνο εσείς και η κ. Μέρκελ να λέτε ότι βγαίνει;", ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στην επιμήκυνση του προγράμματος στήριξης, με τη φράση "Το μόνο που θα επιμηκύνετε είναι το σκοινί για να κρεμαστούμε".
.