ΔΗΜΑΡ: Συνέδριο το Σεπτέμβριο – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ

Με αυτοκριτική για τα αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου και την διαπίστωση ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο κόμμα η, ΔΗΜΑΡ προχωρά σε Έκτακτο Συνέδριο το Σεπτέμβριο, παρά τις διαφωνίες στελεχών του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, κατέληξε στην ανάγκη πολιτικής αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, συμφώνησε να μετέχει ενεργά στο διάλογο για την Κεντροαριστερά ενώ απέρριψε οποιαδήποτε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. 

"Η ανασύνταξη του κόμματος απαιτεί την λήψη αποφάσεων στα όργανα για όλα τα κρίσιμα θέματα. χωρίς αμφισημίες και με αποφασιστικότητα. Με πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κ.Ε.

Όσον αφορά στο συνέδριο, η Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.)  αναφέρει ότι στην προηγούμενη Κ.Ε (7-8/6/14) αποφασίσθηκε το Έκτακτο Συνέδριο να γίνει τον Σεπτέμβριο (12-14/6/14) όπου υπάρχει δέσμευση και για Καταστατικό Συνέδριο.  Για τον σκοπό αυτό στη σημερινή Κ.Ε. πρέπει να συγκροτηθούν οι Επιτροπές: Θέσεων, Οργανωτικού και Καταστατικού. Οι επιτροπές πρέπει να συγκλιθούν άμεσα και να τεθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να γίνει εφικτή η τήρηση του προγραμματισμού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. 

Την έντονη διαφωνία του με τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ το φθινόπωρο, εξέφρασε νωρίτερα στην ομιλία του ο Σπύρος Λυκούδης, λέγοντας χαρακτηριστικά : "Δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μέρος σ΄ ένα συνέδριο ηττημένων μηχανισμών".