Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα της “Αυγής”

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”, σύμφωνα με το οποίο στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπάρχει συνημμένη επιστολή των Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργου Προβόπουλου προς την τρόικα από τις 14 Μαΐου, διά της οποίας παρέχονται εγγυήσεις στους δανειστές ότι -αν χρειαστεί- θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραμένει σταθερή, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, στη λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων.

“Τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στο δημοσίευμα της “Αυγής” αναφέρει: “Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας “Αυγή”, για την ύπαρξη επιστολής προς τους δανειστές, με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων μέτρων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα”.

Απάντηση στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

“Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους η σημερινή "αποκάλυψη" της "Αυγής" φέρει ημερομηνία "15 Απριλίου 2014" και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος”, δήλωσε η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε με νέα ανακοίνωση, στην οποία τονίζει: "Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Αυγή" αναρτήθηκε χτες στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14/5. Το ερώτημα είναι γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα.

Στο θέμα επανήλθε με νέα δήλωσή της η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ: "Η συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία "15 Απριλίου 2014". Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας . Στο νέο (μετά την γκάφα) ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας".

Το... σίριαλ συνεχίστηκε με μία ακόμα ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στις θέσεις του για την επιστολή του πρωθυπουργού προς το ΔΝΤ και επισημαίνει ότι "αν η κ. Βούλτεψη δεν γνωρίζει τι επιστολές στέλνει ο πρωθυπουργός, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να τις σχολιάσει, ευχαρίστως την ενημερώνουμε, περιμένοντας αυτή τη φορά να απαντήσει", παραθέτοντας το σχετικό link της επιστολής, με ημερομηνία 14/05/2014.