“Καρφιά” Χαρδούβελη – Βενιζέλου στην τρόικα

Με επίθεση στην τρόικα συνοδεύτηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο οικονομικών.

Από τη μία ο Ευάγγελος Βενιζέλος και από την άλλη ο νέος υπουργός οικονομικών Γκίγκας Χαρδούβελης έβαλαν στο στόχαστρο τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ότι ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο έθεσε ευθέως το ζήτημα της παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα λέγοντας ότι "δυσκολεύει τις προσπάθειές μας και δεν προωθεί τους κοινούς στόχους που έχουμε με τους εταίρους μας". Μάλιστα ζήτησε από τους θεσμικούς εταίρους της χώρας "να καταλάβουν ότι έπειτα από τόσες θυσίες και τόσα επιτεύγματα, αλλάξαμε φάση", όπως διεφάνη και από την επάνοδο στις αγορές.

Ταυτόχρονα μήνυμα στους δανειστέ έστειλε χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθηθεί η ίδια φιλοσοφία στην οικονομική πολιτική, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στα νοικοκυριά.

Μήνυμα συναίνεσης από Χαρδούβελη: Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα

Για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά κυρίως για την κρίσιμη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι "πρέπει να κάνουμε και αυτά που θέλουμε εμείς και όχι μόνον αυτό που θέλει η τρόικα"...

“Σας θέλω μάχιμους, σε ετοιμότητα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο”, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίασή του.

Διαβάστε: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Tο πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός έθεσε τρεις προτεραιότητες για το κυβερνητικό έργο, τις οποίες κατονόμασε ως: “Ο πολίτης, το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της χώρας”.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στις επιτυχίες της κυβέρνησης μέχρι τώρα.