Μήνυμα συναίνεσης από Χαρδούβελη: Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα

Ξεκάθαρο μήνυμα συναίνεσης και συνεννόησης προς όλους τους πολιτικούς χώρους έστειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών. Σημείωσε με νόημα πως “είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ανακάμψει πλήρως η οικονομία και ζητώντας στην ουσία πολιτική συναίνεση για μείζονα θέματα, όπως - και κυρίως - η ρύθμιση του χρέους και μεταρρυθμίσεις σαν το ασφαλιστικό. Ο ίδιος σημείωσε πως η Δεξιά πρέπει να ξεφύγει από τον ατομικισμό και ότι για όσα λέει η Αριστερά πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός.

"Συγχαίρω το Γιάννη Στουρνάρα για το έργο του, αφού αυτά τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους. Προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, έβλεπα τα πράγματα από έξω. Δεν είμαστε στο σημείο, που βρισκόμασταν πριν δύο χρόνια. Τους επόμενους μήνες, θα δούμε και σε αριθμούς την ανάπτυξη, που έρχεται. 
Ο χώρος της ναυτιλίας και του τουρισμού πάει καλά. Χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και τον επιχειρήσεων. Το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται. Η οικονομία έχει ακόμη προβλήματα και δεν πρέπει να τα αγνοούμε". Οριοθετώντας την πολιτική του, είπε πως το έργο στο υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως "πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό, που θέλει να κάνει η τρόικα". 

"Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι", ανέφερε, προσθέτοντας πως η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε με νόημα πως νιώθει σαν να αφήνει το σπίτι του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ονομαστικά όλους τους συνεργάτες του, μεταξύ αυτών και τον προσφάτως παραιτηθέντα γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κύριος Χαρδούβελης θα διαφυλάξει τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της κυβέρνησης.