Εξηγήσεις από Στουρνάρα ζητά ο Δ. Κρεμαστινός

Με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η οποία μάλιστα κοινοποιείται και στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός ζητά εξηγήσεις για το τι θα συμβεί στη χώρα σε περίπτωση που δεν εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός ζητά "να αναλύσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών τι θα συμβεί αν δεν καταβληθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ όσον αφορά μισθούς και συντάξεις", ενώ προτείνει και αναπτυξιακά μέτρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, "δύο είναι τα βασικά σημεία από τα οποία θα εξαρτηθεί η έκβαση στη Βουλής της συζήτησης για τα μέτρα. Το ένα είναι η παράθεση πειστικών στοιχείων εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ότι χωρίς τα 31 περίπου δισ. ευρώ δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν μισθοί, συντάξεις και δώρα από τα Χριστούγεννα και εφεξής. Και το δεύτερο η διασφάλιση και δέσμευση ότι τα 20 δισ. ευρώ τα οποία χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τελικά θα φτάσουν στους επενδυτές και μικροεπιχειρηματίες”.

Ο κ. Κρεμαστινός είχε προαναγγείλει την ενέργειά του μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, όπου τόνισε ότι θα ψηφίσει τα νέα μέτρα μόνο αν πειστεί από τα επιχειρήματα που θα ακούσει στη Βουλή. “Αν πεισθώ από τα επιχειρήματα στη Βουλή, ότι πραγματικά δεν έχουμε χρήματα να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις θα πω ναι στην ψήφιση των μέτρων “, ήταν η δήλωσή του.