Κρίσιμες επαφές Βενιζέλου – Κουβέλη

Μέσω τηλεφώνου συνεχίζεται η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, να πείσει τον Φώτη Κουβέλη για την αναγκαιότητα της ψήφισης των μέτρων, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει η κυβέρνηση όσο το δυνατόν περισσότερα “ναι”.

Τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές συνομιλίες είχαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι τη Δευτέρα, όμως ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του, γεγονός που συνεχίζει να προκαλεί δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ. “Δε γίνεται να συμφωνεί σε μέτρα 10 δις ευρώ και να μην τα ψηφίζει για μέτρα 50 εκατ. ευρώ”, υποστηρίζουν πηγές από την Ιπποκράτους, θεωρώντας προσχηματική τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ δε θέτουν θέμα αποχώρησης της Δημοκρατικής Αριστεράς από το κυβερνητικό σχήμα, αν και θεωρούν πως πρέπει ο πρωθυπουργός να διαπραγματευτεί με τον Φώτη Κουβέλη μία ενδεχόμενη αλλαγή στον τρόπο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβερνητική συμμαχία.

Εκτός όμως από τον Φώτη Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χθες επαφές και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους με τα νέα μέτρα, και συγκεκριμένα τους Μάρκο Μπόλαρη και Θεοδώρα Τζάκρη. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι η κ. Τζάκρη πείστηκε από τον πρόεδρο της παράταξης και θα ψηφίσει τα μέτρα. Ωστόσο, το στέλεχος που απασχολεί περισσότερο το ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τη γραμμή του κόμματος και όλα δείχνουν πως σύντομα θα αποχωρήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την παράταξη.