Τσίπρας: Ο Γιούνκερ τον πρώτο λόγο για την προεδρία της Κομισιόν

Υποβάθμιση των ευρωεκλογών και κοροϊδία θα αποτελέσει ενδεχόμενη επιλογή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσώπου για την προεδρία της Κομισιόν εκτός των πέντε υποψηφίων που συμμετείχαν στις εκλογές (Γιούνκερ, Σουλτς, Φέρχοφστατ, Τσίπρας, Κέλερ), σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι “βασική δημοκρατική αρχή” ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. “Είναι ηθική υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές”, τόνισε.

“Συμμετείχα στις εκλογές ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συμμετείχα έχοντας πλήρη διαφωνία με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του υποψηφίου του, κυρίου Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ. Αυτή η διαφωνία ισχύει και θα ισχύει”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και κατέληξε: “Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα νίκησε στις εκλογές. Συνεπώς, ο υποψήφιος της μεγαλύτερης ομάδας, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα πρέπει πρώτος να προσπαθήσει να συγκροτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές ομάδες”.