Σαμαράς: Κυβερνά η δεδηλωμένη – Τσίπρας: Δεν έχετε νομιμοποίηση

Στο... γήπεδο του ΣΕΒ μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα μηνύματα της κάλπης, καθώς Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής για τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, και στις ομιλίες τους συνέχισαν την αντιπαράθεσή τους σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

“Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, και τώρα προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία. Μας λέει κάθε τόσο, μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε”, σχολίασε ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αλαζονεία.

“Στη δημοκρατία μας κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία, και αυτή είναι μία, εκείνη που αναδείχθηκε από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Τότε ρωτήθηκε τελευταία φορά ο λαός πώς θέλει να κυβερνηθεί”, υπογράμμισε.

Διαβάστε: Σαμαράς: Στη δημοκρατία μας κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική, πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνησή του, σημειώνοντας: “Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή, όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς, για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση, αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας”.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμα πως η κυβέρνηση δε δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση στις αποφάσεις της, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει υπ' όψιν τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε: Τσίπρας: Ο λαός δεν έδωσε εντολή στο Σαμαρά για ανασχηματισμό

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στο “σίριαλ” με την παραμονή του ή όχι στο υπουργείο Οικονομικών και τη φερόμενη δυσαρέσκειά του για την κριτική που δέχτηκε από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

“Εγώ δεν είμαι πολιτικός”, ανέφερε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών. “Λυπάμαι που μία ανθρώπινη αντίδρασή μου δημιούργησε σε κάποιους εντυπώσεις”, ανέφερε για τις διαρροές που έκαναν την εμφάνισή τους την Τρίτη και τον ήθελαν έτοιμο να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών,και ξεκαθάρισε πως “εμείς προχωράμε και πάμε μπροστά, εγώ παραμένω και δίνω τη μάχη”.

Διαβάστε: Στουρνάρας: Εγώ δεν είμαι πολιτικός, παραμένω και δίνω τη μάχη

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, έστειλε μήνυμα ελπίδας, συνεργασίας με την κυβέρνηση και την Πολιτεία, συνεννόησης με τους εργαζόμενους, αλλά και ανάγκης να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ, αποκωδικοποιώντας το μήνυμα των ευρωεκλογών, ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι “παρά τις δυσκολίες, θέλουμε να αλλάξουμε μέσα στη σταθερότητα, να άρουμε τις αδικίες, να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις, να μην ολιγωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, να δώσουμε τις εθνικές μας μάχες μέσα στην Ευρώπη ως ισότιμα μέλη”.

Διαβάστε: Φέσσας: Για να μην ξεβολευτούν λίγοι, πλήρωσαν οι πολλοί...