Τσίπρας: Ο λαός δεν έδωσε εντολή στο Σαμαρά για ανασχηματισμό

Έκκληση στους βιομηχάνους να μη δώσουν τη συναίνεσή τους στη μείωση του κατώτατου μισθού και την απελευθέρωση των απολύσεων απηύθυνε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη σύναψη μίας νέας κοινωνικής συμφωνίας.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική, πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνησή του, σημειώνοντας: “Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή, όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς, για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση, αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας”.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμα πως η κυβέρνηση δε δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση στις αποφάσεις της, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει υπ' όψιν τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ.