Πυρετός στα κόμματα στο παρά 5′ της κρίσιμης ψηφοφορίας

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εβδομάδα της... φωτιάς τόσο σε πολιτικό όσο και κοινωνικό επίπεδο, πυρετός επικρατεί στα τρία κόμματα που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, -οι αρμοδιότητες των οποίων αποδεικνύονται “ηλεκτρική καρέκλα” για τους ίδιους αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης και της χώρας-, ξεκινούν το πρόγραμμά τους ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το νέο πακέτο μέτρων.

Εν συνεχεία, ο κ. Στουρνάρας επισκέπτεται τη Συγγρού προκειμένου να ενημερώσει την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας επί του ίδιου θέματος, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στους βουλευτές του κόμματός του με κεντρικό θέμα την κρισιμότητα της ψηφοφορίας προϋπολογισμού αλλά και εργασιακών.

Με ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα “ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης” και απηύθυνε προειδοποίηση για κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση καταψήφισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία. Τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος -ο οποίος πολεμά και στο εσωτερικό... μέτωπο του κόμματός του- προσπαθούν να πείσουν τη ΔΗΜΑΡ να αλλάξει τη στάση της και να υπερψηφίσει το πακέτο των μέτρων για να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

Με νέα του δήλωση, πάντως, ο κ Κουβέλης έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΔΗΜΑΡ “δεν ψηφίζει τα εργασιακά” ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφισης του προϋπολογισμού.

Εβδομάδα πολιτικών διαπραγματεύσεων και απεργιακού πυρετού

Εβδομάδα φωτιάς και σε κοινωνικό επίπεδο. Μπαράζ απεργιών και κινητοποιήσεων ξεκινά μαζί με την καινούρια εβδομάδα.

Στις απεργίες θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώ σοβαρά προβλήματα αναμένονται και στις μετακινήσεις τόσο εντός της πόλης όσο και εκτός.