Γρίφος αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θέμα κυβερνητικής νομιμοποίησης σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν το επιτρέπει.

Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου, ορισμένα στελέχη, θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να θέσει θέμα κυβέρνησης μόνο σε περίπτωση το το άθροισμα της ΝΔ και της Ελιάς είναι μικρότερο από το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της Κουμουνδούρου, μετά το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη προς την κυβέρνηση, εκτιμούν ότι οι είναι δεδομένο ότι οι εκλογές μετατρέπονται σε δημοψήφισμα.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα θα είναι πρώτο και η συνέχιση πολιτικών λιτότητας δεν θα έχει νομιμοποίηση.

Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης εκτίμησε ότι το κόμμα θα θέσει ζήτημα κυβερνητικής νομιμοποίησης εάν το άθροισμα των ποσοστών των δυο κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλότερο από το ποσοστό που θα καταγράψει το βράδυ της 25ης Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Ο κ. Σταθάκης επέμεινε στο άθροισμα των ποσοστών των δύο κυβερνητικών εταίρων λέγοντας: "Τον Ιούνιο του 2012 τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν ένα ποσοστό μη αμφισβητήσιμο. Το πώς το συγκέντρωσαν είναι άλλο θέμα, πάντως το συγκέντρωσαν".