Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής – Μπούκουρας

Σήμερα, Τετάρτη, στις 12:00 θα γίνει η συζήτηση για την άρση ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

Οι βουλευτές που θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου προκειμένου να πάρουν μέρος στη συζήτηση και στην ονομαστική ψηφοφορία για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους στην Ολομέλεια του Σώματος.

Οι δύο βουλευτές αναμένεται να μεταφερθούν από τις φυλακές με κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας και φορώντας χειροπέδες, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές θα παραστούν στη Βουλή στη διαδικασία συζήτησης του αιτήματος των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας τους καθώς και των συναδέλφων τους Νίκου Μίχου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του.

Ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στον βουλευτή τον οποίο αφορά η αίτηση και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι ομιλούν μετά τους τυχόν ομιλητές της κάθε υπόθεσης.