Γιατί βρέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ η Σουλεϊμάν Σαμπιχά

Είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση τοπικών του κόμματος κυρίως στην Ξάνθη, αλλά και τη Ροδόπη

Εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε η Σουλεϊμάν Σαμπιχά, μετά τις αντιδράσεις τοπικών στελεχών, αλλά και βουλευτών του κόμματος.

Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση τοπικών του κόμματος κυρίως στην Ξάνθη, αλλά και τη Ροδόπη.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Μουσουλμάνου βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ προ ημερών ότι "χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με την κ. Σουλεϊμάν, απλά θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με το κόμμα μας", ενώ και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, είχε σημειώσει ότι "τέτοιες υποψηφιότητες, δεν γίνονται δεκτές ούτε στο τοπικό ψηφοδέλτιο στον δήμο Ξάνθης, ούτε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές"...

Σύμφωνα με πληροφορίες, μειονοτικοί που κατηγορούν την Σουλεϊμάν Σαμπιχά, ως "εθνικίστρια".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: "Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ".