“Ο λαός πρέπει να εκτρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία”

Την ξεκάθαρη αντίθεση του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ζητάει μάλιστα αντεπίθεση από τους πολίτες για να μπορέσουν να “δημιουργήσουν ρωγμές”, στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ως μορφή αντίδρασης στα νέα μέτρα.

“Το παν εξαρτάται απ' την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στην 48ωρη απεργία, που πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού. Αλίμονο δηλαδή αν ο λαός δεν αξιοποιήσει αυτές τις μέρες για να επιβάλλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ελπίδα την καταψήφιση των νέων μέτρων”, αναφέρει η κυρία Παπαρήγα.

Η κυρία Παπαρήγα δεν παρέλειψε, για μία ακόμα φορά, να αναφερθεί στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της και τόνισε ότι πρόκειται να έρθουν νέα μέτρα στο μέλλον, με νέα λιτότητα, που πρόκειται να πλήξουν τους Έλληνες.

“Έχουν επεξεργαστεί διάφορες επιλογές, δεν έφεραν αποτέλεσμα ούτε για το ίδιο το σύστημα, και

κυρίως συνοψίζονται οι διαφορές, οι αντιθέσεις και οι επιλογές ανάμεσα σε δύο μείγματα, είτε δηλαδή να συνεχιστεί αυτή η πολιτική για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, είτε να ακολουθηθεί μια πολιτική επεκτατική, όπου το αντιδραστικό αστικό κράτος τροφοδοτεί τους επιχειρηματίες με χρήματα και τις τράπεζες προκειμένου να γίνουν επενδύσεις. Πρόκειται για λύσεις και η μία και η άλλη δοκιμασμένες και το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι, ανεξάρτητα απ' τις διαφορές, ότι προβλέπονται νέα μνημόνια, νέα λιτότητα, νέα βάσανα για τους λαούς. Δεν πρόκειται με τη μια ή την άλλη λύση να γυρίσουμε ούτε στο 2009, ούτε στο 2002 που κοροϊδεύουν τον λαό κάποια κόμματα. Ό,τι έχει παρθεί μέχρι τώρα θα μείνει σταθερό και θα προστίθενται συνεχώς και άλλα μέτρα”.

Κλείνοντας την ομιλία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, πρότεινε ως μοναδική λύση για την καταπολέμηση του φαινομένου “Χρυσή Αυγή” και προέτρεψε τους πολίτες να ψηφίσουν τα κόμματα της Αριστεράς ούτως ώστε να μπορέσουν να εκτρέψουν το κόμμα της Δηληγιάννη από την ανοδική πορεία που έχει διαγράψει το τελευταίο διάστημα.