Μέχρι την Κυριακή οι τελικές αλλαγές στα μέτρα

Μέχρι την Κυριακή θα κλειδώσουν κάποιες παρεμβάσεις στο πακέτο των νέων μέτρων σε συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ, ώστε στη συνεδρίαση του Economic and FinancialCommittee τη Δευτέρα να παρουσιασθεί το πακέτο μέτρων που την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη, Χρήστο Πρωτόπαππα και Πάρι Κουκουλόπουλο εξετάσθηκαν όλες οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ επί του πακέτου μέτρων και συμφωνήθηκε να υπάρξει έως την Κυριακή νέα συνάντηση εάν κριθεί απαραίτητο.

Οι αλλαγές που ζητά το ΠΑΣΟΚ στο βασικό κορμό του προγράμματος αφορούν :

-Στα εργασιακά ζητά να παραμείνει το επίδομα γάμου για χαμηλόμισθους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί η επεκτασιμότητα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων,.

-Στις συντάξεις επιδιώκεται οι περικοπές να επιμερισθούν δίκαια ώστε να μην βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο βάρος από τους "μεγάλο" - συνταξιούχους του ΙΚΑ.

-Στα φορολογικά αναζητείται η χρυσή τομή στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και η διατήρηση του αφορολογήτου.

-Στις αποκρατικοποιήσεις ζητά κάθε προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνεται από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής