Υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ναι σε δημοψήφισμα για το ευρώ

"Θέλουμε ο ελληνικός λαός να είναι στο προσκήνιο", δηλώνει η Σόφη Παπαδόγιαννη

Θετική στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του ευρώ εμφανίστηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σόφη Παπαδόγιαννη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να αποτελέσει ζήτημα δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό το ποιο νόμισμα θα επιλέξει να έχει, η κ. Παπαδόγιαννη απάντησε: “Τίποτα δεν αποκλείεται. Είπαμε ότι θέλουμε ο ελληνικός λαός να είναι στο προσκήνιο. Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι και το εγχώριο και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την άνοδο της αριστεράς στην κυβέρνηση. Εδώ, λοιπόν, ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος είναι ο ελληνικός λαός. Αν δεν μπει μπροστά, αν δεν είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα”.

Κατόπιν, διευκρίνισε ότι “δεν είναι μόνο για το νόμισμα”, εξηγώντας πως υπάρχει ένα μείζον θέμα για την χώρα, για να μπορέσει να ακολουθήσει μια αναγκαία αναπτυξιακή πορεία, που είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

“Αυτό είναι ένα μείζον θέμα. Δηλαδή, βλέπουμε, ζούμε, όλο το τελευταίο διάστημα αυτά τα επικοινωνιακά σόου περί πρωτογενούς πλεονάσματος και εξόδου στις αγορές και προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει το εγκληματικό ολίσθημα που κάνει, να αποσιωπά το ζήτημα της μη βιωσιμότητας του χρέους”, υπογράμμισε η ίδια.