“Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μονομερή διαγραφή του χρέους”

“Αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα, για να έρθει νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ με μονομερή διαγραφή του χρέους” τονίσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

“Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας” επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής.

Μάλιστα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χέρι του στις διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τη στάση που τήρησε πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι “τάζουμε στους πάντες, «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά»”. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι έχει χαθεί η συνοχή της κυβέρνησης. “Είμαστε κοντά σε ατύχημα” προειδοποίησε ενόψει του πακέτου μέτρων.

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε δε, τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι “θέλουν να την κάνουν από την πίσω πόρτα”.
“Η ευθύνη για το χειρισμό της υπόθεσης και η πρωτοβουλία των κινήσεων είναι στα χέρια του πρωθυπουργού” υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης διευκρίνισε ότι το κόμμα του εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση, ωστόσο διαφωνεί με τα εργασιακά. Η ΝΔ δεν είναι δυνατόν να φαίνεται ότι κυβερνά μόνη της πρόσθεσε.