Ο Μπαλτάκος έφυγε, το αντιρατσιστικό (ξανα)έρχεται

Τέσσερις μήνες αφότου τοποθετήθηκε στο... ψυγείο, μετά τις αντιδράσεις του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επανέρχεται προς συζήτηση στη Βουλή, εν μέσω της κυβερνητικής κρίσης που έχει προκαλέσει η υπόθεση Μπαλτάκου.

Την επανέναρξη της σχετικής συζήτησης προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Κυριάκος Βιρβιδάκης, απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής, γνωστοποιώντας πως η σχετική συζήτηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην ίδια επιτροπή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε πως ο λόγος για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην κατάθεση του νομοσχεδίου δεν ήταν η αντίσταση του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, αλλά ο φόρτος εργασίας που δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νωρίτερα.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε μεν απορριφθεί από τον Τάκη Μπαλτάκο, μετά όμως από εισήγηση του τότε προέδρου της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Φώτη Καϋμενάκη – ο οποίος είναι και ο αντικαταστάτης του Τάκη Μπαλτάκου στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.