ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη από την ψηφοφορία

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική που ακολούθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα δεν έγινε τελικά αποδεκτή από το προεδρείο της Βουλής.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως, παρά το πανηγυρικό κλίμα που επί καιρό προσπάθησε να οικοδομήσει η κυβέρνηση, η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη από άλλη μια διαδικασία ψήφισης, καθώς τα άρθρα 1 και 2 του πολυνομοσχεδίου πέρασαν με μόλις 152 και 151 ψήφους αντίστοιχα.

“Ο πρόδηλος πανικός της κυβέρνησης εξαιτίας της άρνησης των δικών της ανθρώπων να στηρίξουν το πολυνομοσχέδιο, αλλά και της κοινωνικής της απομόνωσης, μεταφράστηκε σε μια πλήρη ασυνεννοησία μεταξύ των στελεχών της σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενορχηστρωμένο από τον κ. Βενιζέλο”, υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, παρατηρώντας πως η κυβέρνηση έδειξε να “τρέμει” την πρόταση μομφής, για την οποία τονίζουν πως ήταν μια δημοκρατική υποχρέωση, που θα έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή, αφού δεν ήταν “όμοια” με αυτή του Νοεμβρίου.

“Ο κ. Σαμαράς κρύβεται γιατί το κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα του πολυνομοσχεδίου, είναι μόνο μια πρόγευση της νέας μνημονιακής εποχής, στην οποία θέλουν να μας εισάγουν, αδιάφοροι για την εθνική καταστροφή που συντελείται”, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.