Σύσκεψη για τα ναυπηγεία στο υπουργείο Οικονομικών

Σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο το θέμα της λειτουργίας των ναυπηγείων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά τη συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης για το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων, με δεδομένες και τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή κρατικών ενισχύσεων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε δηλώσει πως τα τέσσερα υποβρύχια “Πιπίνος”, “Ματρώζος”, “Κατσώνης” και “Ωκεανός”, που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θα περιέλθουν στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Βάσει της συμφωνίας, για την επικύρωση της οποίας απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, το Πολεμικό Ναυτικό θα αναλάβει την ολοκλήρωση της κατασκευής των υποβρυχίων, που είναι έτοιμα κατά 85%, και κατόπιν αυτά θα ενταχθούν στον ελληνικό στόλο.