Γλέζος σε Γκάουκ: Σας περίμενα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Ο Μανώλης Γλέζος δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει τη... σπόντα του στο Γερμανό πρόεδρο, Γιόακιμ Γκάουκ, ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συνοδεία και του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς.

Όταν συναντήθηκε ο Γκάουκ με τον Μανώλη Γλέζο, ο Γερμανός πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του που γνωρίζει ένα ζωντανό θρύλο της Ελλάδας, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά πως τον περίμενε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Όταν ο Γερμανός πρόεδρος του επεσήμανε πως την Παρασκευή θα μεταβεί μαζί με τον Κάρολο Παπούλια στις μαρτυρικές Λιγγιάδες, έξω από τα Ιωάννινα, ο Μανώλης Γλέζος του απάντησε: “Εγώ για την Καισαριανή σας μιλώ, εκεί όπου εκτελούσαν ομήρους. Άλλο το Ολοκαύτωμα και άλλο οι εκτελέσεις. Άλλα δεν πειράζει, σας συγχωρώ”.

Διαβάστε ακόμα: Παπούλιας: Δεν παραιτηθήκαμε από τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μανώλης Γλέζος εξήγησε για ποιο λόγο θα ήθελε να δει το Γερμανό πρόεδρο στην Καισαριανή: "Διότι ο Βαϊτσέκερ όταν ήρθε εδώ καταθέσαμε μαζί στεφάνι στον τόπο των εκτελέσεων του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Πολλά είναι τα μέρη των εκτελέσεων, αλλά ειδικά γι’ αυτό το πράγμα ήθελα να γίνει κάτι παρόμοιο. Γι’ αυτό του είπα ότι τον περίμενα στην Καισαριανή και δεν ήρθε. Είπε πως δεν του το είπε κανείς. Εγώ το διαβίβασα, αν δεν σας το είπανε δεν φταίω εγώ. Ποια είναι η διαφορά; Οι Λιγγιάδες είναι ένα ολοκαύτωμα, αλλά η Καισαριανή είναι ο τόπος εκτελέσεως των ομήρων. Είναι κάτι ξεχωριστό. Είχαν αποθήκη με κρατουμένους στο Χαϊδάρι και από εκεί τους έπαιρναν και τους πήγαιναν και τους εκτελούσαν στην Καισαριανή. Γι’ αυτό τόνισα αυτό το πράγμα".