Στη Βουλή η δικογραφία κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πλέον αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια το αίτημα για την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ζητούν την άδεια του ελληνικού κοινοβουλίου, προκειμένου να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα, κατά των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Νικόλαου Κούζηλου, Μιχαήλ Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Κωνσταντινου Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και σε βάρος των Νίκο Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Ευστάθιου Μπούκουρα για κατοχή όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπροσθέτως, για τον κ. Μίχο ζητείται η δίωξη και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών ενώ για τον κ. Χρήστο Παππά για παράβαση του νόμου περι αρχαίων ευρημάτων.