Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας στην Κεφαλλονιά

Σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, έγινε σήμερα υπό την προεδρία της Υφυπουργού Υγείας κας Ζέττας Μακρή, του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Δρ. Πάνου Ευσταθίου και του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Θεόδωρου Παπαδημητρίου, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. 

 

"Από την επικοινωνία του 1135 με τους πληγέντες και τους πολίτες της Κεφαλονιάς, φαίνεται πως δεν έχουμε σοβαρά θέματα σχετικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής, ούτε και κάποιο σοβαρό θέμα υγείας" δήλωσε η κα Μακρή.

 

"Παρ’όλ’αυτά, απεφασίσθει να δώσουμε τη δυνατότητα σε νοικοκυριά που έχουν ανήμπορους συμπολίτες μας να τηλεφωνούν στο 1135 και να στέλνουμε τη κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., που βρίσκεται από τις πρώτες ημέρες στο νησί, κοντά τους εκεί όπου διαμένουν ακόμη και εξατομικευμένα ώστε να τους παρέχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" συνέχισε η Υφυπουργός Υγείας.

 

Το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στο νησί, πλέγμα δράσεων που θα αφορά στην ατομική και ψυχολογική υποστήριξη του πληθυσμού που διαμένει στα πλοία και στους καταυλισμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στον παιδικό πληθυσμό.