Τσίπρας: Το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί κατά τουλάχιστον 60%

Κατά τουλάχιστον 60% θα πρέπει να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ένωση ξένων ανταποκριτών στη Ρώμη, ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

“Όταν ένα κτίριο φλέγεται δεν βγαίνει κανείς από την έξοδο κινδύνου, αλλά σβήνει την πυρκαγιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τη θέση του κατά της εξόδου από το ευρώ.

Αργότερα, μιλώντας στο υπό κατάληψη και αυτοδιαχείριση θέατρο Βάλε της Ρώμης, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο το ότι στην Ιταλία δημιουργήθηκε ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τονίζοντας ότι η στενή συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στο να ξεπεραστεί ο εφιάλτης του νεοφιλελευθερισμού.

Οι Ιταλοί εμπνευστές της ”Λίστας Τσίπρα” ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεπεράσει τις 19.000 υπογραφές, αλλά για να μπορέσουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές θα πρέπει να φτάσουν τον αριθμό των 150.000 υπογραφών σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το οριστικό όνομα και το πρόγραμμα της λίστας αυτής.