Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα Βουδούρη

“Κόκκινο πανί” αποτελεί για την Αριστερή Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την περιφέρεια Πελοποννήσου στις επικείμενες εκλογές.

Η πλευρά Λαφαζάνη διαμαρτύρεται για τη στήριξη ενός προσώπου που έχει ψηφίσει τα μνημόνια, φοβούμενη ότι η κίνηση αυτή ίσως εκληφθεί ως “άνοιγμα” και σε άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που επίσης έχουν ψηφίσει τα μνημόνια να λάβουν... άφεση αμαρτιών και να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και ούτε πρόκειται να γίνει, καθώς ανήκει στον πολιτικό φορέα “Κοινωνία Πρώτα”, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τον οποίο σχολίασε: “Είναι πολύ φυσικό φίλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Λαφαζάνης, να μη συμφωνούν με θέσεις που πήρα, όπως και εγώ αντίστροφα διαφωνώ με πάρα πολλά πράγματα που έχουν ειπωθεί από τον κ. Λαφαζάνη και άλλους πριν από τις εκλογές του 2012. Έχουμε διαφωνίες και είναι λογικό. Ασκώ μια κριτική για τον κ. Λαφαζάνη, αλλά αυτό που πρέπει να μας ενώσει σήμερα είναι η κοινή βούληση να ανατραπεί μια κατάσταση”.

Συνεχίζοντας, ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέφερε: “Δεν έχω κανένα λόγο να μπω σε μια διαδικασία μετάνοιας. Ούτε εγώ ζητώ σε κανέναν να μετανιώσει όταν έλεγε ότι πρέπει να γίνουν 100.000 προσλήψεις ή να βγούμε από το ευρώ. Αν κάποιος θέλει να ανοίξει μια πολεμική για τις διαφωνίες που είχαμε στο παρελθόν, εγώ συντείνω στο ότι δεν θέλει να συμπράξουμε τώρα σε ένα κοινό στόχο”.

Τα σχόλια αυτά του Οδυσσέα Βουδούρη προκάλεσαν νέες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω Twitter.

“Ο Οδ.Βουδούρης γνωρίζει ότι η στήριξη της υποψηφιότητας του απο τον ΣΥΡΙΖΑ,προκαλεί ενστάσεις.Καλό θα είναι λοιπόν,να είναι πιο προσεκτικός”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο ο κ. Παπαδημούλης.

Βουδούρης: Παραποιούνται τα λεγόμενά μου

Διαστρέβλωση των λεγομένων του στην προαναφερθείσα συνέντευξη καταγγέλλει με δήλωσή του ο Οδυσσέας Βουδούρης, υποστηρίζοντας πως δεν είπε ποτέ πως "δε μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο".

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βουδούρη:

"Είναι αναμενόμενο να παραποιούν τα λεγόμενά μου όσοι τρομάζουν από την προοπτική ενός ευρέως μετώπου προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών δυνάμεων.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό vimafm πχ δήλωσα επιγραμματικά: "Υποστηρίζω ότι το 2010 έπρεπε να ληφθούν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και έπρεπε ταυτόχρονα να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν και όταν το υποστήριξα διαγράφηκα".

Και ο συντάκτης της αντίστοιχης ιστοσελίδας "άκουσε" και επέλεξε ως τίτλο: "…δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο"!

Ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει αν πρόκειται για υπεύθυνη δημοσιογραφία ή για φτηνά προπαγανδιστικά κόλπα.

Αυτές οι πρακτικές ενισχύουν την πεποίθησή μου πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής που επιβάλουν οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις κατ’ επιβολήν της Τρόικας".