Τσίπρας: Έχουμε πρωθυπουργό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Σκληρή κριτική άσκησε για μία ακόμα φορά στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στον Κεραμεικό. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Πήγε ο κύριος Σαμαράς πριν λίγα εικοσιτετράωρα στη Βουλή. Όχι για να πάρει μέρος στον κοινοβουλευτικό διάλογο, από τον οποίο συστηματικά κρύβεται, όπως και οι υπουργοί του. Που δεν πατάνε πια στη Βουλή παρά μόνο για να ψηφίζουν τα καθ υπαγόρευση νομοσχέδια της Τρόικας. Και μάθαμε μάλιστα πως είναι εξοργισμένος επειδή οι υπουργοί του γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη βουλή, όπως ακριβώς κάνει και ο ίδιος. Πήγε, λοιπόν, όχι για τις εργασίες της Βουλής, αλλά για να συμμαζέψει τις συνιστώσες της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η οποία αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής. Ποινή εκτίουν οι βουλευτές του -αυτό φαίνεται πια στον καθένα. Δεν αντέχουν άλλο, το δηλώνουν ανοιχτά". 

Συνέχισε έντονα επικριτικός λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός έκαν δημόσια επίδειξη πανικού, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και την επίθεση που εξαπέλυσε από την πλευρά του στο ΣΥΡΙΖΑ. 

"Έβριζε επί 20 λεπτά την αντιπολίτευση με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος. "Να συγκυβερνήσουμε μαζί τους, όπως κάποιοι ονειρεύονται; Βεβαίως όχι". αποφάνθηκε. Ποιος αλήθεια του το ζήτησε; Ποιος τον πιέζει; Ποιοι ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα; Τέτοιου είδους πολιτικές τερατογενέσεις; Γιατί δεν τους κατονομάζει; Ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Είχαμε ένα πρωθυπουργό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Ο κύριος Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι "θριαμβευτής των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται". 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, θα είναι οι θριαμβευτές των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας", τόνισε.