“Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα”

Ανοιχτή επιστολή για το προφίλ και τη δράση της Χρυσής Αυγής με αποδέκτη τον Ελληνα πρωθυπουργό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος ΕGAM Μπένγιαμιν Αμπτάν.

Ο κ. Αμπτάν αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό των μεταναστών ως “υπανθρώπων” από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής και σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια  εκτιμά ότι η παρουσία της στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελεί δυσφήμιση για τη χώρα μας στην Ευρώπη.

Μάλιστα ζήτησε ευθέως τον αποκλεισμό της από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οσο για το 7% που πήρε στις εκλογές είπε πως το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε κόμμα.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν μιλάμε για αυτοματισμούς, αλλά για πολιτικές επιλογές και η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα. Εμβλημα εμπνευσμένο από τη σβάστικα, Mein Kampf ως σημείο αναφοράς, χαιρετισμός χιτλερικός, άρνηση του Ολοκαυτώματος, απειλές κατά δημοσιογράφων, επιθέσεις εναντίον εκείνων που θεωρούν «φυλετικά μη Ελληνες», αντισημιτισμός ως ιδεολογία και ρατσισμός ως πρόγραμμα. Η  Ελένη Ζαρούλια χαρακτήρισε πρόσφατα τους μετανάστες ως "υπανθρώπους", χρησιμοποιώντας τη ρατσιστική ταξινόμηση του εθνικοσοσιαλισμού η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση των έξι εκατομμυρίων Εβραίων και το αιματοκύλισμα της Ευρώπης. Αναμφισβήτητα, η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα. Είναι άκρως επίκαιρο και η επικινδυνότητά του δεν εξαφανίζεται. Η "ομαλοποίηση" της Χρυσής Αυγής με την παρουσία εκπροσώπων της στην ελληνική εθνική αντιπροσωπεία θα ενισχύσει αυτή την επικίνδυνη τάση. Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η επιστολή θα μπορούσε να απευθύνεται και στους προέδρους των άλλων κομμάτων μελών της αντιπροσωπείας, αλλά απευθύνεται σε εσάς, διότι είστε ο ηγέτης του μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος και έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη σύνθεση. Εσείς μπορείτε να αποκλείσετε τη νεοναζί  Ελένη Ζαρούλια από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης”.