Κουβέλης: Ο Βενιζέλος μας καλεί στους “58”, αλλά μας λέει παράσιτα

Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την κριτική που ασκεί στη Δημοκρατική Αριστερά, αφενός για τη στάση της εναντίον της “Κίνησης των 58” και αφετέρου για το “φλερτ” με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, άφησε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Όπως σχολίασε ο κ. Κουβέλης, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τη ΔΗΜΑΡ να συνταχθεί με τους “58”, παράλληλα αποκαλεί “ανήθικη” και “παράσιτο” τη Δημοκρατική Αριστερά, επειδή έχει επαφές με τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα.

Εξέφρασε επίσης την απαρέσκειά του για τον όρο “Κεντροαριστερά”, τονίζοντας πως το κόμμα του προωθεί το χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση και την επεισοδιακή αποχώρησή της από αυτήν, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε πως το κόμμα του ήταν κρίσιμο μέγεθος, το οποίο αν δεν υπήρχε δε θα υπήρχε και η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε πως “δε μετανιώσαμε που συμμετείχαμε”, σχολιάζοντας ωστόσο πως η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να αποχωρήσει, όπως και έπραξε, όταν η κυβέρνηση άρχισε να έχει μονοκομματικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ακόμα πως το κόμμα του δε ζητά εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικής, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις, επεσήμανε πως στις περισσότερες από αυτές η παράταξη φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, χωρίς ωστόσο τα νούμερα αυτά να κρίνονται ικανοποιητικά.