Συμπληρωματικό υπόμνημα Καπελέρη σε Πεπόνη-Μουζακίτη

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης αναμένεται να αποστείλει συμπληρωματικό υπόμνημα στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να αντικρούσει όσα φέρεται να υποστήριξε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στο υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τους κ.κ Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, που χειρίζονται την υπόθεση, ότι ουδέποτε παρέλαβε το επίμαχο cd με τους καταθέτες.

Θα διευκρινίσει επίσης ότι από την ανεπίσημη έρευνα που διενέργησε, στα δέκα ονόματα που του έδωσε ο τότε πολιτικός προϊστάμενός του διαπίστωσε ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν οι εν λόγω καταθέτες δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Ο κ. Καπελέρης υποστηρίζει και αναμένεται να διατυπώσει στο συμπληρωματικό υπόμνημα που θα παραδώσει στους εισαγγελείς ότι όταν ενημέρωσε τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνας που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς και το έγγραφο που του είχε παραδώσει ο υπουργός με τα δέκα ονόματα, δεν έλαβε καμία εντολή για περαιτέρω έλεγχο.