Βαρβιτσιώτης: Πολιτικά πρόσωπα έστησαν λαϊκά δικαστήρια

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά κατά πολιτικών προσώπων που, όπως κατήγγειλε, έστησαν λαϊκά δικαστήρια για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το περιστατικό.

“Είδα και άκουσα, το τελευταίο διάστημα, πάρα πολλά. Διάβασα μεγαλόσχημους τίτλους σε εφημερίδες, που μιλούσαν για συγκάλυψη εγκλήματος. Άρθρα για υγρούς τάφους στο Αιγαίο και δημοσιεύματα με απάνθρωπες κριτικές και ρατσιστικά παραληρήματα, τόσο εμού όσο και του Λιμενικού Σώματος απέναντι στους μετανάστες. Είδα μακάβριες γελοιογραφίες και σκίτσα να αποτυπώνουν χαιρέκακα το συμβάν. Ανακάλυψα ακόμη και επιχείρηση προπαγανδισμού του γεγονότος, ακόμη διαρροή ψεύτικων φωτογραφιών δυστυχισμένων ανθρώπων που όμως βρέθηκαν σε άλλο χρόνο και τόπο, να παρουσιάζονται ως άνθρωποι της συγκεκριμένης τραγωδίας” κατήγγειλε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα που έστησαν τις τελευταίες ημέρες λαϊκά δικαστήρια, φθάνοντας στο έσχατο σημείο να μιλούν για δολοφονική απόπειρα των παιδιών του Λιμενικού, “όπως μάλιστα συνέβη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Όλα αυτά μας αναστατώνουν και δημιουργούν διπλά προβλήματα. Προβλήματα σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη που έχει ο ελληνικός λαός στο Λιμενικό Σώμα και δημιουργούν εθνικό πρόβλημα στη χώρα, την οποία συστηματικά συκοφαντούνε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις για την έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο”, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ότι τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και όλα τα ένστολα σώματα που υπηρετούν τη χώρα πρέπει να γίνονται στόχος καλόπιστης κριτικής.

“Είμαι ανοιχτός στην κριτική. Δεν είμαι όμως ανοιχτός σε όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και όσους εμπορεύονται ανθρώπους στο Αιγαίο. Αυτό αντιμετωπίζουμε καθημερινά, φαινόμενα εμπορίας ανθρώπων, αφού συγκεκριμένοι διακινητές με συγκεκριμένα οικονομικά οφέλη επιχειρούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας, βάζοντάς τους σε ακατάλληλα μέσα, να διαπλεύσουν τη θάλασσα, νύχτα, σε νερά που δεν είναι πάντα ήρεμα”, περιέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και τόνισε ότι αυτό το οποίο καθημερινά γίνεται στο Αιγαίο είναι μια άσκηση εθνικής κυριαρχίας και η άσκηση γίνεται από τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κάλεσε όλες τις πλευρές να προτάξουν την ενημέρωση πριν από την κριτική και την άδικη καταδίκη και να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων πριν από τα συμπεράσματα για την ανθρώπινη τραγωδία.