Συνέλαβαν τη σύζυγο και τον αδελφό του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Στη σύλληψη συγγενικών προσώπων του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, προχώρησε η αστυνομία. Σε έλεγχο που έγινε από την οικονομική αστυνομία σε οίκο ευγηρίας, με την επωνυμία «Αγιος Χαράλαμπος», στο Ψυχικό, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής και προσήχθησαν και άτομα που σχετίζονται με την επιχείρηση, όπως ο αδελφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτριος.

Ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε: "δεν έχει ασκηθεί σε βάρος μου καμία δίωξη και κακώς διώκονται η σύζυγος και ο αδερφός μου".

Εκτός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του βουλευτή, έχουν συλληφθεί επίσης o λογιστής και η υπεύθυνη λειτουργίας του οίκο ευγηρίας.

Στους τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση παραστατικών στοιχείων.

Η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου θα παραμείνουν κρατούμενοι ως αύριο, οπότε και θα οδηγηθούν για να δικαστούν μετά το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.  

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία, ενώ διά των συνηγόρων τους κάνουν αναφορά σε «σόου» που γίνεται σε βάρος τους.

Τέλος, η Εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει λόγος να κινηθεί σε βάρος του Γεράσιμου Γιακουματου και εφόσον προηγηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.