ΠΑΣΟΚ κατά Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τις οποίες συντάσσεται με την εκδοχή του Λιμενικού για την τραγωδία με νεκρούς μετανάστες ανοιχτά του Φαρμακονησίου, ότι δηλαδή το Λιμενικό δε ρυμούλκησε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν προς τις τουρκικές ακτές, αντίθετα με όσα υποστηρίζουν οι επιζώντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός επιτέθηκε στον Ευρωπαίο επίτροπο Νιλς Μούιζνιεκς, εξηγώντας ότι οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς φαίνονται και από τα στίγματα, και κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί, με τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του, "να προκαλέσει πολιτικό θέμα στην Ελλάδα".

Διαβάστε ακόμα: Μας πήγαιναν προς Τουρκία, λένε οι μετανάστες

“Ατυχέστατη η δήλωση του Υπουργού ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: “Είναι αναγκαία η πλήρης διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι”.

“Η προστασία των συνόρων πρέπει να είναι αποτελεσματική και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής απόλυτος”, τονίζει εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ.