Δράση: Ζητά αγωγές αποζημίωσης για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Την πρότασή της για άσκηση αγωγών αποζημίωσης ενώπιον ελληνικών και ξένων δικαστηρίων για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων επαναφέρει η Δράση με ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πως οι νέες αποκαλύψεις εντείνουν το αυτονόητο αίτημα για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δράσης:

“Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι συλλήψεις προσώπων, που κατηγορούνται για εμπλοκή στο διαχρονικό σκάνδαλο των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Οι νέες αποκαλύψεις αποδεικνύουν το βάθος και την έκταση της διαφθοράς στο συγκεκριμένο πεδίο και εντείνουν το αυτονόητο αίτημα για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών από την ελληνική δικαιοσύνη. Η πτυχή όμως που μένει ανέγγιχτη και θα πρέπει να απασχολήσει επιτέλους σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή των νομικών διαδικασιών εναντίον ξένων εταιριών που πλήρωναν μίζες.

Η Δράση υπενθυμίζει την πρότασή της για την άσκηση αγωγών αποζημιώσεως ενώπιον ελληνικών και ξένων δικαστηρίων ή για άλλες αντίστοιχες νομικές ενέργειες και καλεί για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί κάθε δυνατότητα που της παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, αποκαθιστώντας, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, την τεράστια οικονομική ζημία που έχει υποστεί η χώρα μας.

Εδώ, μπορείτε να δείτε την πρότασή μας
https://www.drassi.gr/index.php?id=5826”.