Αποδοκιμάζει τη στάση Τατσόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία του για τη στάση του Πέτρου Τατσόπουλου, που έχει προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας τη δημόσια και επί παντός επιστητού έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργάζεται η παράταξη.

Επίσης, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αυστηρή κριτική “προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του”.

“Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει ουσιαστικά πως Πέτρος Τατσόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ οδεύουν προς ένα "βελούδινο διαζύγιο", το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.